μουσείο αρχαίας μεσσήνης | Ξενοδοχείο Kleopatra Inn

Μουσείο Αρχαίας Μεσσήνης

Το Μουσείο Αρχαίας Μεσσήνης εντοπίζεται σε απόσταση 500 μ. περίπου από το κέντρο του χωριού Μαυρομάτι και στεγάζεται σε ένα διώροφο κτήριο που χτίστηκε το χρονικό διάστημα 1968-1972, σε οικόπεδο που δώρισε ο ομογενής Δ. Λατζούνης στην Αρχαιολογική Εταιρεία. Στο διώροφο κτίσμα του εκτίθενται ευρήματα που ανακαλύφτηκαν αποκλειστικά στις ανασκαφές της Μεσσήνης, από τους Θεμιστοκλή Σοφούλη, Γεώργιο Οικονόμο και Αναστάστιο Ορλάνδο, το διάστημα 1895-1975.

Ο όροφος του μουσείου αποτελείται από τρεις αίθουσες και έναν εξώστη, ενώ στο ισόγειο εντοπίζονται οι αποθηκευτικοί του χώροι. Μεταξύ των εκθεμάτων του θα παρατηρήσετε το Δορυφόρο του Πολυκλείτου, την Άρτεμις στον τύπο της Λαφίρας, τον Ερμή στον τύπο Άνδρου- Farnese, καθώς και κάποια κομμάτια από γλυπτά του Μεσσήνιου Δαμόφωντα. Στη συλλογή του μουσείου συγκαταλέγονται περισσότερα από 12.000 ευρήματα, τα οποία, ωστόσο, δεν εκτίθενται ταυτόχρονα λόγω της μικρής χωρητικότητας του κτηρίου.

Από το 1987 έως και σήμερα στα σημαντικά έργα γλυπτικής προστέθηκαν επιπλέον πέντε αξιόλογα μαρμάρινα αγάλματα, τα οποία αποτελούν απόδειξη του σημαντικού ρόλου που διαδραμάτισε η Αρχαία Μεσσήνη ως σημαντικό πολιτικό και καλλιτεχνικό κέντρο του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Πηγή: www.greekguide.com

Θέλω να κάνω μια κράτηση
από έως για και