Τουρισμός για Όλους | Ξενοδοχείο Kleopatra Inn

Κοινωνικός Τουρισμός – Επιδοτούμενες διακοπές στη Μεσσήνη.

Κοινωνικός Τουρισμός – Επιδοτούμενες διακοπές στο ξενοδοχείο Kleopatra Inn

 

 

Το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και της Αγροτικής Εστίας (ΟΠΕΚΑ) συμβάλλει στην τόνωση του εσωτερικού τουρισμού επιδοτώντας τις διακοπές για εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Το ξενοδοχείο Kleopatra Inn διαθέτει πολυετή εμπειρία στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού καθώς συμμετέχουμε σε αυτά με επιτυχία ήδη 20 χρόνια. Απολαύστε τη διαμονή σας στους ανακαινισμένους χώρους μας, δοκιμάστε μεσσηνιακό πρωινό και περιηγηθείτε στην πανέμορφη Μεσσηνία. Από την Αρχαία Μεσσήνη μέχρι τη μεσσηνιακή Μάνη με τα εδέσματά της, οι επιλογές είναι ανεξάντλητες! 

 

 

Κοινωνικός Τουρισμός ΟΑΕΔ 2021-2022 – Διαδικασία και δικαιούχοι

Το νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού  ΟΑΕΔ αρχίζει 01/08/2021 και λήγει 31/07/2022. Όπως και την προηγούμενη χρονιά, επιδοτούνται 6 διανυκτερεύσεις με την μοναδικά χαμηλή συμμετοχή των 4 ευρώ ανά άτομο. Στην τιμή αυτή συμπεριλαμβάνεται και πλούσιο πρωινό.

Το ισχύον πρόγραμμα επιδοτούμενων διακοπών 2020-2021 λήγει στις 31/07/2021.  Όσοι είχαν κάνει αίτηση μπορούν να ελέγξουν τον πίνακα οριστικών αποτελεσμάτων Δικαιούχων και να χρησιμοποιήσουν τις επιταγές επιδοτούμενων διακοπών σε συμβεβλημένα καταλύματα όπως το Kleopatra Inn, στη Μεσσήνη. Η ιδιωτική συμμετοχή είναι ιδιαίτερα χαμηλή και ορίζεται στα 4 ευρώ ανά διανυκτέρευση για ξενοδοχεία τριών (3) αστέρων. Μάλιστα, στην τιμή αυτή συμπεριλαμβάνεται και το πρωινό ενώ ο μέγιστος αριθμός διανυκτερεύσεων ανέρχεται σε 6.

Για παράδειγμα, το κόστος ενός δίκλινου δωματίου με πρωινό ανέρχεται σε:  4 ευρώ * 2 άτομα * 6 διανυκτερεύσεις = 48 ευρώ.

 

Δικαιούχοι, όπως κάθε χρόνο είναι όσοι ανήκουν στις ακόλουθες κατηγορίες:

 

Πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ με εισφορές υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας  μητρότητας.

Έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα).

Συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας).

Είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

Τουρισμός για Όλους 

Φέτος, ένα ακόμη πρόγραμμα επιδοτούμενων διακοπών δημιουργήθηκε για την τόνωση του εσωτερικού τουρισμού στην Ελλάδα. Με την ονομασία “Τουρισμός για Όλους” – “Tourism 4 All”, το νέο πρόγραμμα έκανε πρεμιέρα στις 05 Αυγούστου 2020 και θα διαρκέσει όλο το 2021. Στο πρόγραμμα αυτό, έχουν ήδη καταρτιστεί οριστικοί πίνακες δικαιούχων – ωφελούμενων και έχει ολοκληρωθεί η κλήρωση των επιταγών E-Voucher. Κάθε δικαιούχος μπορεί να επιλέξει μεταξύ των συμβεβλημένων παρόχων, όπως το Kleopatra Inn   και να απολαύσει επιδοτούμενες διακοπές 2-4 διανυκτερεύσεων. Η ιδιωτική συμμετοχή διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του δωματίου αλλά και μεταξύ παρόχων ενώ το υπόλοιπο ποσό επιδοτείται σε μορφή ηλεκτρονικού Voucher. Συγκεκριμένα η επιδότηση κυμαίνεται μεταξύ 80-100% της συνεργαζόμενης τιμής του κάθε καταλύματος. Πιο συγκεκριμένα οι διαμονές 2 ή  3 διανυκτερεύσεων επιδοτούνται κατά 100% ενώ οι διαμονές 4 διανυκτερεύσεων επιδοτούνται κατά 80%.

Για παράδειγμα, εάν σε ένα κατάλυμα η συνεργαζόμενη τιμή σε δίκλινο (ανά άτομο) είναι 35 ευρώ και επιδοτείται το 100%, τότε το συνολικό κόστος για ένα δίκλινο και 3 διανυκτερεύσεις ανέρχεται σε 0 ευρώ. Ασφαλώς, το κατάλυμα προσφέρει πρωινό και όλες τις παροχές που διαθέτει. Στο ξενοδοχείο μας, Kleopatra Inn, θα απολαύσετε ελληνικό πρωινό στον κήπο μας, πολύ υψηλές ταχύτητες Wi-Fi και φυσικά διαμονή στους ανακαινισμένους χώρους μας, με σχεδόν μηδενικό κόστος!

Δείτε εάν έχετε κληρωθεί με E-voucher και καλέστε μας για την ολοκλήρωση της κράτησης.

 

Κοινωνικός Τουρισμός ΟΠΕΚΑ 2021-2022 – Διαδικασία και Δικαιούχοι

 

Αντίστοιχα, ανάλογο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού διαθέτει και ο ΟΠΕΚΑ. Το ισχύον πρόγραμμα επιδοτούμενων διακοπών λήγει -κατόπιν παράτασης- στις 30/06/2021 ενώ το νέο πρόγραμμα ξεκινάει από την 01/07/2021.  Οι δικαιούχοι θα παραλάβουν τις επιταγές επιδοτούμενων διακοπών και κατόπιν επικοινωνίας με συμβεβλημένο κατάλυμα όπως το ξενοδοχείο Kleopatra Inn, θα πραγματοποιήσουν τις 6ήμερες διακοπές τους.  Η ιδιωτική συμμετοχή για διαμονή σε ξενοδοχεία τριών (3*) αστέρων ανέρχεται σε 6 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Στη τιμή φυσικά, συμπεριλαμβάνεται το πλούσιο ελληνικό πρωινό. Για παράδειγμα το κόστος ενός δίκλινου δωματίου με πρωινό ανέρχεται σε:  6 ευρώ * 2 άτομα * 5 διανυκτερεύσεις = 60 ευρώ.

 

Δικαιούχοι, όπως κάθε χρόνο, είναι όσοι ανήκουν στις ακόλουθες κατηγορίες:

 

Οι συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του Ν. 1296/1982 (ΦΕΚ 128 Α’), όπως ισχύει. 

Οι ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2019) της υποβολής της αίτησης συμμετοχής στις παροχές του ΛΑΕ. 

Τα μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων. 

Οι υπάλληλοι ή/και συνταξιούχοι πρώην υπάλληλοι του ΟΠΕΚΑ, με την προϋπόθεση ότι καταβάλουν τις προβλεπόμενες εισφορές. Ομοίως και τα μέλη των οικογενειών των παραπάνω προσώπων με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο του ΛΑΕ. 

Οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ, που μεταφέρθηκαν από τον ΟΓΑ και ήταν εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Δικαιούχων του ΛΑΕ. Μοναδική προϋπόθεση ότι καταβάλουν τις προβλεπόμενες εισφορές και παραμένουν υπάλληλοι του ΕΦΚΑ, καθώς και τα μέλη των οικογενειών των παραπάνω προσώπων με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο του ΛΑΕ.

Όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν προσαύξηση στο ποσό της σύνταξής τους λόγω απόλυτης αναπηρίας ή τυφλότητας ή λαμβάνουν επίδομα παραπληγίας – τετραπληγίας ή πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση. Οι συνταξιούχοι αυτής της κατηγορίας μπορούν να συνοδεύονται από μέλος της οικογένειάς τους και εφόσον δεν υπάρχει οικογένεια από τρίτο πρόσωπο. Στους συνοδούς χορηγείται σχετικό δελτίο του ΛΑΕ, χωρίς κλήρωση, με την προϋπόθεση ότι έχει δηλωθεί στην αίτηση συμμετοχής ως συνοδός.

 

Τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού ΟΑΕΔ και Αγροτικής Εστίας ανέκαθεν συνέβαλαν στην ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού. Εμείς, στο Kleopatra Inn, διαθέτουμε πολυετή εμπειρία από τη συμμετοχή μας στα προγράμματα επιδοτούμενων διακοπών. Είτε χρειάζεστε ένα ανακαινισμένο δίκλινο δωμάτιο είτε χρειάζεστε ένα ευρύχωρο δωμάτιο για όλη την οικογένεια, η φιλοξενία μας είναι δεδομένη. Εάν είστε δικαιούχοι επιταγών 5 ή 6 διανυκτερεύσεων, καλέστε μας έγκαιρα για να κλείσετε τη διαμονή σας. Κοινωνικός τουρισμός φέτος στο Kleopatra Inn!

Θέλω να κάνω μια κράτηση
από έως για και